Pàgines

divendres, 9 d’agost del 2013

Prioritats



Hi havia una vegada, un dia de sol, un vell savi estava al mig de la plaça del poble envoltat de nens encuriosits. A la mà hi tenia un got. Va omplir el got fins dalt de pedres i va preguntar als nens:

- Jovent, que està ple el got?

I els nens van respondre:

-Siiiiii!

Llavors va agafar tot de pedretes i les va posar dins del got. Les pedretes es van anar colant pels espais buits que havien deixat les pedres. Va mirar els nens i els va preguntar:

- I ara, que està ple el got?

I els nens van respondre:

- Siiiii!

Seguidament, el vell savi va agafar un grapat de sorra i el va abocar al got, que va acabar d'omplir els buits que tant les pedres com les pedretes havien deixat. Va mirar als nens i va tornar a preguntar:

- I ara què me'n dieu?

I els nens:

- Que està ple!

Per últim va agafar aigua i la va tirar dins del got. L'aigua es va anar filtrant per la sorra fins que va acabar omplint el got. El vell va preguntar:

- I ara?

I els nens van respondre:

- Si, el got continua estant ple.


Si el primer material que haguéssim posat al got hagués estat l'aigua ja no haguéssim pogut posar-hi ni la sorra, ni les pedretes, ni les pedres, sense fer vessar l'aigua. 

La nostra vida és el got i som nosaltres qui hem de  descobrir què és l'important i com el volem omplir perquè hi càpiga el màxim de coses possibles i tenir una vida rica. 
Jo crec que les pedres no són la feina... i cadascú farà la seva valoració personal, però el que és important és mai confondre les pedres amb l'aigua.

2 comentaris:

  1. Aquesta me la sabia, però l'he tornat a llegir ja que em sembla una bona metàfora. Per descomptat, la feina no ha de ser les pedres, almenys pel meu criteri, però segur que hi ha qui ho considera així. A mi em sembla que ara em falten elements per omplir el got, i no és que no vulgui!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me la van explicar sopant el dijous i em va agradar molt perquè crec que és així... amb bones prioritats t'hi cap tot amb la mesura que importa. Si la feina és les pedres i les altres coses també t'hi poden cabre no està pas malament. El problema és quan la feina és l'aigua i només omples el got d'aigua.
      Per mi les pedres són les relacions amb els éssers estimats.

      I els elements per omplir el got ja arribaran... el problema és quan tens el got ple i els altres elements no t'hi caben.

      Elimina