Pàgines

dijous, 8 d’agost del 2013

Easy comes, easy goes

Sóc una europea força americanitzada. M'encanta la reposteria yanki (cookies, cupcakes, lemon pies, carrot cakes...), per tothom és sabut que tinc una pseudo-addicció a les sèries d'allà (de riure, de plorar, d'intriga, de por, divertides, patètiques.... entren quasi totes), i ara, a falta de la FOX a casa, sóc esporàdica consumidora de progràmes xorres de la MTV o Divinity (Plane Jane, l'Hotel de l'infern, l'Aghata... o Abbatta... ara no sé com es diu...) Però el que si que em té fascinada i realment és una pena no saber mai quan el fan és Catfish. Dubto que algú no sàpiga de què va... però per si de cas us en faig una pinzellada: El Nev Schulman coneix una noia per internet i després d'un temps se n'enamora, la noia resulta no ser qui ell es pensa, però tot el procés és gravat pel seu germà i un company de facultat i en fan un documental. Arrel de la quantitat de mails rebuts després d'emetre el documental decideixen fer-ne un programa per ajudar a la gent a esbrinar si les seves històries són reals o no. Veient aquest programa descobreixes que la imaginació humana és ilimitada... i la maldat d'alguns també. Abans d'opinar mireu el programa, és millor del que l'he descrit. A mi em té enganxada i seria capaç de treballar-hi cobrant una misèria.


I és que les relacions online són cada vegada més habituals. 
Diuen que els homes s'enamoren per la vista i les dones per la oïda, per això les dones es maquillen i els homes diuen mentides (no entraré a valorar-ho). Sé que és millor especificar, perquè les generalitzacions sempre acaben sent vagues i posant a tothom al mateix sac, però també sé que, mentides o no, és molt més fàcil dir el que sigui des de la comoditat que et dóna un sofà amb el mòbil a la mà o des de darrera la pantalla d'un ordinador que no pas un cara a cara entre cafès.

Mirant algun capítol d'aquest programa segur que penseu (perquè jo també ho he pensat) "osti, però això és gent d'un nivell sociocultural força baix... a mi aquest gol no me'l colen" I si, segurament te'l colen, però els descobreixes molt abans i no et cal que et vingui la MTV a obrir-te els ulls. 
Parlo des del punt de vista femení perquè no tinc cap amic que m'hagi comentat cap cas,  però pel que he comprovat acostuma a ser gent que en major o menor mesura t'ha estat seguint i sap el que dius, el que fas, més o menys com penses i, el més important, porta un manual sota el braç.
Un dia et despertes i tens una foto de la sortida de sol com a bon dia. O, si no pots dormir t'envien llistes de reproducció,  o quan estàs a punt de dormir-te et diuen exactament les paraules que vols sentir, totes, així romanticones, i no se'n deixen ni una.
Jo aquest any estic molt poc receptiva a aquestes situacions i ja els veig a venir perquè m'ho miro fredament des de la distància, però tinc amigues a qui si que han mig enganyat i penso que, si estàs una mica faltat de carinyo, potser ets més receptiu a aquestes situacions i a base de la tècnica de la gota malaya acabes caient.
Segurament no serà la millor tècnica, però... Quan apareix algú a qui no coneixes i en poc temps es converteix en un amor de persona i et diu coses que no recordes quan va ser la última vegada que te les van dir (en directe... on line segur que fa poc més d'una setmana...), una bona cosa a fer és levitar i mirar-t'ho tot des de dalt; veure't a tu bledeta llegint el que et diuen i a l'altre persona, que et diu coses que molt provablement no pot sentir, amb un mòbil a la mà, i SOBRETOT pensar en la possibilitat de que aquesta personeta que tenim amb el mòbil a la mà estigui fent un copy-paste i estigui parlant amb tres més. Segurament quan hagi caigut la primera víctima deixarà de donar senyals de vida a les demés... i és que ja ho diuen...easy comes, easy goes.


Em puc equivocar en alguna cosa, però així generalitzat (i ja sé que he dit que no s'ha de fer), podríem dir que en les relacions online no desvirtualitzades cal posar un plus d'atenció/alerta a:

- quan et diuen per privat coses que podrien dir-te en públic. Un bon dia o un bona nit es pot dir en públic. Potser fer-ho en privat no té malícia, però sembla que s'estigui amagant i més si ho fa depèn de quines hores de la nit.
- les converses per instagram que es tenen a través de fotos fetes més enllà de les 15 setmanes i que saps que ningú trobarà... o les converses que es tenen a través de diverses fotos i que saps que és impossible seguir-ne el rastre. Si les coses poden ser fàcils, fer-les difícils (ja sigui per una cosa o per una altre) ja  hauria de ser motiu d'alerta.
- quan una persona que no et coneix et diu exactament el que vols sentir. Que una persona que no t'ha vist mai i amb qui has interactuat poc et digui a les 2 a.m. M'agradaria que fossis aqui amb mi NO és creible... per molt que agradi sentir aquestes paraules.... NO! I no és creible la primera vegada que t'ho diu ni si t'ho diu cada dia durant un mes. No s'ha de perdre de vista que són persones que no ens coneixen.


 

2 comentaris:

  1. Hola,

    ara feia temps que no feia cap comentari al blog, pero... despres de l entrada d ahir... no m hi puc resistir... Primer de tot he de dir que jo tb soc fan de tots aquests programes, i per tant... tb he pensat mes d'una vegada... com pot ser que algu caigui en una cosa aixi... aqui, nomes he d'afegir... coses pitjors hem fet, i en directe... jejej
    deixant aixo de banda... he de dir que comparteixo en la seva totalitat la visió que dones de les "relacions" virtuals amb desconeguts... ja saps que jo aixo d les relacions amb desconeguts amb "raca...." es a dir... jo intento capar-ho tot, no deixar res a la vista pq em puguin xafardejar... i aixi clar... es dificil trobar-s hi, pero... tot i aixi, per experiencies al.lienes i comentaris externs... crec que no pots fer una reflexió mes encertada! Prou dificil son les relacions en directe com per tenir-les virtuals...

    Waiting per la propera entrada... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha fet gràcia això de "pitjor coses hem fet en directe"... Però ja se sap... són "qüestions del directe" ;P

      Elimina