Pàgines

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Llum de guàrdia (Ghostlight)


Segurament ja ho he escrit més d'una vegada per aqui i qui em coneix ja sap que sóc una fidel seguidora del Julio Manrique. Intento anar a veure tot el que dirigeix i quasi sempre l'encerto. Aquesta vegada ha tocat el torn a Llum de guàrdia (Ghostlight) al Teatre Romea.

Com que em resulta bastant difícil trobar acompanyants per anar al teatre (intento enxufar-me amb la Rose i el Ferri sempre que puc) començava a fer-me a la idea que aquest cop o hi anava sola o me la perdria,  però a una setmana perquè finalitzés l'obra vaig aconseguir quadrar una trobada a tres un dijous a la tarda.

L'obra inicia la temporada 2011-2012 i ho fa d'una manera desenfadada amb una obra creada per a l'ocasió de la mà del Manrique i el Pompermayer i interpretada pels seus habituals.

L'obra parla de teatre, del Romea, del seu incendi i de fantasmes (del de la Xirgu, que de fet diuen que es passeja pel Romea entre bambalines). Abans de començar una funció, just acabant la seva presentació, en el Romea va haver-hi un incendi i la dolça Clara en va perdre la vida.  Set anys després els altres components de la companyia teatral han refet les seves vides, o això és el que intenten aparentar. 
Amb un humor semblant al de Coses que dèiem avui ens adonem dels drames de cada un dels personatges. Les seves pors, els remordiments, les ilusions trencades, les mentides amagades i les frustracions. S'aniran establint un seguit de situacions entrelligades amb els personatges que quadren al detall i que els acabaran portant allà on tot va començar, al Romea.
La gran interpretació de tots ells fan passar una hora i tres quarts molt divertida.

La recomanaria, però acaba el dia 9 d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada