Pàgines

dimecres, 9 de novembre del 2011

Sushi 21



Qui em coneix sap que m'encanta el sushi, o sigui que era d'esperar que fós de les primeres en treure el cap pel nou restaurant japonès que tenien previst obrir al centre de Sabadell.

Dijous passat, després d'un parell de dies bojos a la feina, necessitava si o si copa i sopar a Sabadell per desconnectar de tot plegat. Tenia un sopar previst que se'm va cancel·lar al migdia i vaig tenir una mini crisis només de pensar que acabaria menjant qualsevol cosa a casa per mandra de cuinar. Sort que en 15 minuts vaig tenir muntat una cita alternativa, i a part amb la L, que sempre és molt bona companyia (i per acabar-ho de rematar també és una amant del sushi). Vam decidir treure el cap pel Sushi 21, acabat d'inaugurar feia just una setmana.

El restaurant està al centre de Sabadell, que sempre és d'agraïr perquè tens més opcions per l'abans o el després de sopar. L'entrada és discreta i estreta, tot en blanc. Té una barra llarga que s'acaba amb la cuina (en miniatura) a la vista i un sol cuiner (diria que japonès). Que hi ha un sol cuiner ho notes en el temps d'espera, però per sort tampoc no hi ha massa taules.
El restaurant em va recordar molt l'Aires de Sevilla (si si, les termes). Està situat al soterrani i té tot d'habitacions petitones amb poquetes taules. Si vols discreció total i absoluta diria que és el lloc adequat. Entre habitació i habitació hi ha un passadís amb una barra de còctels (encara no entenc per què) i al fons hi ha una zona chill out a on, segons ens van comentar, s'hi podran veure els partits del Barça (que poc relax crec jo que hi hagi si s'hi mira futbol).

La carta és força extensa amb pocs plats calents i multitud de tipus de sushis i makis.
Vam demanar un yakisoba de peix que estava boníssim (dels millors que he provat) i un altre plat amb arròs, verdures i pollastre arrebossat (que no era gran cosa).
Pel que fa al sushi n'hi ha de molts tipus però està tot molt occidentalitzat (sushi de pollastre amb mayonesa, sushi de truita...), de peix cru poquíssim.

Vam demanar makis de cranc però com que no en tenien ens en van portar de vieires (força acceptable). Si, si, sense preguntar ens els van deixar a la taula. Però encara vam tenir més sort que la parella del nostre costat, que també van rebre plat alternatiu perquè no tenien el que havien demanat i va resultar que la noia era alèrgica al "segon plat".
I també vem demanar uramakis de tonyina picant amb no sé què caramelitzat i alguna altra cosa (un dels únics makis crus). Va resultar que jo no vaig donar a la paraula picant l'importància que es mereixia i em va passar factura a l'hora de menjar-me'ls. Quatre per cap: al primer se'm va adormir la llengua, al segon se'm va adormir llengua i paladar, al tercer vaig tenir la sensació que se m'inflava la llengua i, per descomptat, no hi va haver quart.

Pel que fa a les postres de moment no tenen carta i podríem dir que son más catalanas que yerard. Vam menjar un couland de xocolata pel mòdic preu de... vés a saber.

Conclusió: Tot i que a Sabadell hi ha pocs japonesos en trobaríem de millors. Anar-hi a treure el cap tampoc farà mal i els yakisoba s'ho valen. Això si, abans de demanar cal tenir present totes i cada una de les paraules que defineixien el plat i cal remarcar que si no tenen el plat que demanem si us plau ens ho notifiquin per poder escollir nosaltres l'alternativa. Jo hagués preferit uns makis de llagostins que el de vieires que em vaig menjar (clar, que potser de llagostins tampoc en tenien).

Aquí us deixo la direcció: Sushi 21. Taverna Japonesa

PS (6 maig 2012): Per diverses casualitats i sense premeditació, el divendres passat vaig anar a parar altra vegada al Sushi 21, a la mateixa taula però amb sensacions completament diferents. Tenen una gran quantitat de sushi per triar (més fusió que no pas japonès però que no saps decidir quin és més bo) i la carta de postres és molt més extensa. Continua sent molt catalana però han afegit dos plats japonesos.
En vaig quedar gratament sorpresa. Hi tornaré segur.

Part de la nostra elecció
 

2 comentaris:

  1. L'espai és molt xulo (la música al meu gust un pèl alta), però si voleu un japo una mica millor -el peix és super fresc de la millor parada de plaça, ho sé per haver coincidit amb l'amo, que hi compra el peix del restaurant- aneu al KIMPO. Senzillet, però bo.

    Meritxell

    ResponElimina